به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس محمدرضا معینی با بیان اینکه در تنگ چوگان مبلمان سایت ایجاد می شود ، افزود : فاز نخست ایجاد فضای خدماتی گردشگری همچنین ساخت سرویس های بهداشتی و نور پردازی مبلمان سایت و مسیر گردشگری با اعتباری بالغ بر 42 میلیون تومان در دست اجرا است .
به گفته وی : در حال حاضر مجموعه تاریخی – طبیعی تنگ چوگان به صورت الکترونیکی حفاظت که طبق برنامه ریزی ها ، به زودی حفاظت آنلاین نیز در مجموعه لحاظ می شود .
معینی اضافه کرد : از میان این تنگ ، رودخانه شاپور می گذرد و در سوی این رودخانه 6 نقش برجسته دیده می شود که 2 نقش برجسته در ساحل سمت راست رودخانه و 4 نقش نیز در ساحل سمت چپ قرار دارد .
مسئول میراث فرهنگی شهرستان کازرون در ادامه گفت : در این تنگ 2 قلعه ساسانی هم وجود دارد که به قلعه های دختر و پسر معروفند و همچنین می توان به وجود غار شاپور در این محل نیز اشاره کرد .
معینی ادامه داد : هم اکنون پرونده ثبت جهانی محور ساسانی فارس در حال تدوین است که مجموعه تاریخی – طبیعی تنگ چوگان به عنوان یکی از آثار شاخص دوره ساسانی در این پرونده جای گرفته است .
وی با بیان اینکه تنگ چوگان در نزدیکی شهر ساسانی بیشاپور و در میان دو رشته کوه بلند قرار دارد ، افزود : در این محل نقوش ساسانی متعددی است که بیانگر اتفاقات سیاسی و اجتماعی این دوره تاریخی در فارس است . به طور مثال در یکی از این نقوش می توان پیروزی شاپور ساسانی را بر والرین امپراطور روم به وضوح دید .
بنابراین گزارش : تنگ چوگان یا تنگ چگان به تنگ چکو و چکون و چکاو معروف است و احتمالاً به جهت بازی چوگان پادشاهان ساسانی و سرداران ایرانی که در این محل انجام می شده ، به این نام معروف شده است .
عرض این تنگ بیش از هزار متر است و غار شاپور نیز بر فراز آن قرار دارد که مجسمه بزرگ 30 تنی شاپور در آن جای گرفته است .
انتهای پیام/